Кампания We do Green

Нека ви запознаем с нашата кампания We do Green, чийто фокус е грижата за околната среда и енергийната ефективност. Тази година ние:

  • засадихме 1 774 ДРЪВЧЕТА на територията на столицата и държавата
  • осъществихме 13 504 НОВИ регистрации за е-фактури, за да намалим разхода на хартия

Кампанията беше отразена в над 130 публикации в печатни и интернет медии, в над 200 поста във Фейсбук и получи над 10 000 лайка и споделяния.

Гордеем се с We Do Green и благодарим на всички, които взеха участие! Вие сте нашата мотивация!

 

I етап - Run Green

Това беше вдъхновяващото мото, оглавяващо едно от традиционните съботни бягания на 5kmrun.bg на 14 юли 2018 г. Бягането постави началото на нашата зелена кампания. За всеки участник ние обещахме да засадим по едно дърво тази есен.

Благодарим на всички 366 бягащи! Повече за първия етап на кампанията, както и снимки, можете да видите тук.

 

 

II етап – We Do Green

27 октомври 2018 г. – старт на We Do Green.

В събота на 27.10. в 09:00 часа в Южен парк отново бягахме с кауза. Отново за всички бягащи обещахме да засадим по 1 дръвче!

Стартирахме залесяването след традиционното бягане от 5 км и засадихме 10 широколистни дръвчета на бул. „Черни връх“ в София, съвместно с участниците в Run Green.

В RUN GREEN 2 се включиха 375 участници. Това прави общо 751 дръвчета.

НИЕ РЕШИХМЕ ДА ГИ УДВОИМ!

 

2 ноември 2018 г. – засаждане на дърветата в землището на с. Росоман, съвместно с „Гората.бг“

В началото на ноември лично засадихме всички обещани дръвчета. Районът, който избрахме, е до с. Росоман, където човешка ръка е опожарила горите. Ние заедно възродихме тези хълмове с малки фиданки, които ще пораснат във величествени дъбове!

Точна локация на събитието в Google Maps.

 

10 ноември 2018 г. – залесихме и парк Възраждане, защото нашата столица има нужда от повече зелени площи! Това събитие нямаше да бъде възможно без помощта на жителите на района, които се включиха в нашата инициатива!

Способни сме на толкова красиви неща, щом работим в екип!

Повече за първия етап на кампанията, както и снимки, можете да видите тук.

 

Целта на Run Green и  на We Do Green е да популяризират използването на електронната фактура, като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природната среда.

 

Мотото на инициативите – „We Do Geen“, е свързано с опазването и грижата за околната среда и енергийната ефективност –  основни приоритети на корпоративната социална политика на „ЧЕЗ Електро България“ АД.