Втори етап - We Do Green

Сутринта на 27.10.2018 г. в Южен пак се състоя второто по рода си бягане с кауза.

Беше студено, беше си ранна зима, но в сърцата ни беше топло. За втори път обличаме бягане на 5кмрън в нашата благородна кауза. За всеки бягащ в Run Green 2 ние обещахме по още едно дръвче за България. Този път вие бяхте дори повече -  375!

Всички вие от RUN GREEN 1 и 2 спечелихте на България общо 751 дръвчета! Ние решихме да ги удвоим!

Първите 10 дръвчета засадихме още на деня на RUN GREEN 2 по бул. Черни връх заедно с вас, участниците в бягането. Това са по-големи дръвчета, за да оцелеят на градския въздух и да освежават пътя ви до работа, мола, дома или просто разходката ви.

Малките фиданки засадихме край село Росоман на 02.11.2018 г. Избрахме този район в община Божурище, защото някога тук човешка ръка е опожарила горите. Благодарение на вас, ние от ЧЕЗ в България възродихме хълмовете край селото, като засадихме 1 700 дръвчета! Те ще пораснат във величествени дъбове и ще красят страната ни години наред.

 

На столицата подарихме още 64 дървета. Тяхното засаждане дължим изцяло на вас - гражданите на София! Избрахме парк Възраждане, като един от най-младите паркове в града, чиято гола площ имаше спешна нужда от озеленяване.

 

 

 

 

 Тук жителите на района и техните дечица засадиха 64 иглолистни и широколистни дървета, които да ги разхлаждат през летните дни и да красят парка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заедно с вас подарихме на България общо 1 774 дървета!