Блокиран е източникът на фалшиви имейли от името на ЧЕЗ Електро България

Както информирахме по-рано днес, екипът на "ЧЕЗ Електро България" АД, ангажиран с киберсигурност, установи опит за заблуждаване на клиентите на "ЧЕЗ Електро България" АД чрез изпращане на фалшиви, подвеждащи имейли, наподобяващи известие за получена електронна фактура от дружеството. Не е известно на какъв принцип са били избрани адресатите на съобщението, а имейл адресите на получателите не са "изтекли" от база данни на дружеството. Подобни имейли са били получени и от лица, които не фигурират в клиентската база на дружеството.

Източникът на измамата беше идентифициран и действията му са блокирани. Информираме всички наши клиенти, че данните им са защитени и няма неоторизиран достъп. Извиняваме се за причиненото неудобство!

Още веднъж призоваваме всички потребители на електронни услуги да обръщат внимание, че "ЧЕЗ Електро България" АД изпраща електронни съобщения с информация за месечните фактури на клиентите с прикачен файл в .pdf формат! При наличие на съмнения, сигнализирайте на информационната линия 0700 10 010 или на електронен адрес info@cezelectro.bg

Пресцентър на "ЧЕЗ Електро България" АД