Безкасови начини за плащане

 

Платете в движение – само с един SMS

През системата на ePay

 

Какво Ви е нужно?

Необходимо е да притежавате GSM с номер към български оператор и кредитна или дебитна карта, издадена от една от следните банки:  

УниКредит Булбанк, Първа Инвестиционна Банка, Токуда Банк, Общинска Банка, Стопанска и инвестиционна банка, Райфайзенбанк, ТБ Алианц България, Централна Кооперативна Банка, ТБ Инвестбанк, Пиреос Евробанк, Корпоративна Търговска Банка, SG Експресбанк, Юнионбанк, ПроКредит БанкД Банк, Пощенска банка, Емпорики банк - България, БНП Париба – България, Алфа Банк, Интернешенъл Асет Банк, ОББ

Как става регистрацията?

За да платите сметката си чрез SMS е нужно да се регистрирате. Има 4 различни начина за регистрация:   

1. Регистрация по телефона

Позвънете на номер 02/ 921-08-88 (без увеличение на телефонната услуга) и ще се свържете с оператор, който ще регистрира Вашия Клиентски номер. След регистрация на Клиентския номер по телефона, ще получите SMS, който съдържа код за активация на всичките заявени от Вас сметки. Посетете най-близкият до Вас банкомат с логото на Борика и следвайте стъпките.

Поставете картата си в банкомата. От менютата на банкомата изберете:

1.  "Други услуги" – "B-pay"

2.  "Код на търговец" – при този начин на регистрация се въвежда 61111 (това е кодът, активиращ услугата sms плащания)

3.  "Персонален код" - общия код за всички сметки, получен от системата чрез SMS.

4.  Като последна стъпка потвърдете плащането на таксата. За всяка една регистрирана сметка се заплаща 90 ст.

2. Регистрация на банкомат

Регистрацията може да се извърши на всеки един банкомат от системата на Борика, на който е активна услугата B-pay.

За регистрацията на банкомат е необходимо да знаете така наречения “код на търговец”, който е различен за всяко дружество и населено място. За ЧЕЗ Електро България кодът е 84001, независимо в коя част на Западна България  живее клиента. За всяко друго дружество информация за това кой е кода на услугата, можете да намерите на www.epaygsm.com или да се обадите на телефон  02/ 921-08-88.

Как се извършва регистрацията на банкомат:

Поставете карта си в банкомата. От менютата на банкомата изберете:

1. "Други услуги" – "B-pay"

2. "Код на търговец" – въведете "Код на търговец" за съответната сметка (например за сметка на ел. енергия - 84 001 това е кодът активиращ услугата sms плащания)

3. "Персонален код" - въведете вашия Клиентски номер за сметките за електронергия, абонатен номер за другите битови сметки.

4. "GSM" - въведете номера на GSM, от който ще нареждате плащанията.

5. Като последна стъпка потвърдете плащането на таксата от 90 ст.

6. След това по същия начин регистрирайте/добавете следващата сметка и т.н.

3. Регистрация в банков клон. При регистрация във Вашата банка е необходимо да знаете Вашият Клиентски номер. Служител на банката ще регистрира в системата предоставения от вас Клиентски номер, данните за картата, с която ще се извършват плащанията и GSM номера, от който ще нареждате плащанията. След регистрацията, автоматично щи ви бъде удържана еднократна такса от 90 ст. за всеки регистриран Клиентски номер.

4. Регистрация в Интернет на адрес www.epaygsm.com

При този начин на регистрация трябва да посетите Интернет страницата на услугата и да попълните прилежащата форма за регистрация.

На посочения от вас GSM номер ще получите SMS, който съдържа код за активация на всичките заявени от Вас сметки. Посетете най-близкият до Вас банкомат, с логото на Борика и следвайте стъпките.

Поставете картата си в банкомата. От менютата на банкомата изберете:

1. "Други услуги" – "B-pay"

2. "Код на търговец" – при този начин на регистрация се въвежда 61111 (това е кодът, активиращ услугата sms плащания)

3. "Персонален код" - общия код за всички сметки, получен от системата чрез SMS.

4. "GSM" - въведете номера на GSM, от който ще нареждате плащанията.

5. Като последна стъпка потвърдете плащането на таксата, като за всяка една регистрирана сметка се заплаща 90 ст.

Как се извършва плащането?

 • Всеки месец ще получавате SMS известие за дължимата сума с инструкция за плащане от номер 1901.
 • За да платите върнете отговор с текста изписан в известителния sms
 • Трябва да получите отговор от номер 1901 с резултата от транзакцията – плащането е извършено или отказано. Плащането се отчита автоматично и не се изисква документ за доказване на транзакцията.

Колко струва?

Еднократна такса за регистрация в системата ePay - 0,90лв. Плащането на сметката Ви е на цената на един SMS според тарифния Ви план, без никакво увеличение на цената.

Платете по Интернет - от Вашето работно място или от вкъщи

 1. Чрез Интернет банкиране

Как може да използвате услугата?
Ако не сте активирали услугата интернет банкиране, можете да получите от обслужващата Ви банка подробна информация за възможностите, които предлага тя.

Как се извършва плащането?
Чрез потребителско име и парола Вие получавате достъп до виртуалния клон на банката, откъдето можете бързо и лесно да заплатите сметката си за електроенергия като наредите плащане на дължимата сума.

Колко струва?
При някои банки ползването на услугата е безплатно, при други има такса. Допълнителна информация можете да получите от обслужващата Ви банка.

2.   Плащане чрез ePay.bg – сигурност и постоянен достъп

Какво Ви е нужно?
Необходимо е да се регистрирате в системата Epay и да притежавате кредитна или дебитна карта, издадена от една от следните банки: 

Банка ДСК , УниКредит Булбанк, Първа Инвестиционна Банка, Токуда Банк, Общинска Банка, Стопанска и | инвестиционна банка, Райфайзенбанк, ТБ Алианц България, Централна Кооперативна Банка, ТБ Инвестбанк, Пиреос | Евробанк, Корпоративна Търговска Банка, SG Експресбанк, Юнионбанк, ПроКредит БанкД Банк, Пощенска банка, Емпорики банк - България, БНП Париба – България, Алфа Банк, Интернешенъл Асет Банк.  

Как става регистрацията?
Попълвате регистрационната форма на Интернет страницата www.epay.bg. Получавате индивидуален 10 цифрен код, инструкции как да регистрирате Вашата банкова карта на банкомат.

Как се извършва плащането?
Плащането на сметка в ePay.bg се извършва като се прегледа представената от системата информация - дата и номер фактура и сумата за плащане. След като се уверите в тяхната коректност, посочвате от кое платежно средство да се извърши плащането.

Колко струва?
Еднократна предварителна регистрация срещу 1 лв.

Плащането на сметка:

 • с Микросметка – безплатно. Микросметката е текуща сметка, която се открива и поддържа от Easypay, чрез сайта ePay.bg.
 • с дебитна карта Maestro - безплатно.
 • с кредитна карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от българска банка - 0.65 % от сумата

 

Платете чрез директен дебит – не е нужно да помните срокове

Какво Ви е нужно?
Необходимо е да имате разплащателна сметка в избрана от вас банка. Посетете най-близкия клон на обслужващата Ви банка, попълните Съгласие за директен дебит (всяка банка има свой формуляр) и регистрират Вашия Клиентски номер в системата на съответната банка.

Как се извършва плащането?
Банката извършва автоматично месечно плащане от вашата сметка, за което сте дали предварително съгласие. Така не се налага да помните срокове. Можете сами да определите максимален размер на сумата за разплащане.

Колко струва?
Всяка банка има различни такси, които начислява за ползването на услугата директен дебит. Допълнителна информация може да получите от обслужващата Ви банка.

Платете през банкомат денонощно

Какво Ви е нужно?
С тази услуга Вие можете да платите сметката си по всяко време от всички банкомати в цялата страна. Плащания могат да се извършват както с национални, така и с международни дебитни и кредитни карти, издадени от една от следните банки:

Банка ДСК , УниКредит Булбанк, Първа Инвестиционна Банка, Токуда Банк, Общинска Банка, Стопанска и | инвестиционна банка, Райфайзенбанк, ТБ Алианц България, Централна Кооперативна Банка, ТБ Инвестбанк, Пиреос | Евробанк, Корпоративна Търговска Банка, SG Експресбанк, Юнионбанк, ПроКредит БанкД Банк, Пощенска банка, Емпорики банк - България, БНП Париба – България, Алфа Банк, Интернешенъл Асет Банк.  

Как се извършва плащането?
Плащането става като преведете дължимата сума чрез Вашата банкова карта. За да платите през през банкомат трябва да знаете кода на B-Pay търговеца - 50005 за ЧЕЗ Електро България, и Вашия Клиентски номер.

Например:
Стъпките за плащане през банкомат са следните:

 • от основното меню на банкомата се избира опцията „Други услуги”
 • избирате опцията „Плащане на сметки”
 • посочвате избрания от Вас търговец и следвате инструкциите на системата

Колко струва?
Таксите за плащане с дебитна карта или кредитна карта, издадена от българска банка, варират между 20 ст. и 55 ст. Допълнителна информация може да получите от съответната банка.

Платете с платежно нареждане – във всеки банков клон в страната

Превеждате дължимата сума в най-удобния за Вас банков клон в страната или по Интернет по банковите сметки на ЧЕЗ Електро България.

БАНКОВИ СМЕТКИ

 • за битови клиенти

СИТИ Банк
IBAN: BG62 CITI 9250 1111 1CEZ EL

ING Банк
IBAN: BG97 INGB 9145 1111 1 CEZ EL

 • за бизнес  клиенти

ING Банк
IBAN: BG72 INGB 9145 7777 7CEZ EL

СИТИ Банк
IBAN: BG37 CITI 9250 7777 7CEZEL