Над 50 деца се включиха в състезанието „Изпързаляй зимата“

ЧЕЗ подкрепя инициативата за втора поредна година

 

Множество снежни топки полетяха на Витоша в събота (08 март) като част от състезанието „Изпързаляй зимата“. За втора поредна година ЧЕЗ подкрепя събитието, организирано от най-големия детски онлайн портал Az-deteto.bg. Игрите се проведоха на пистата до хижа „Алеко“ и бяха разделени в няколко дисциплини - състезание с шейни, състезание за целене на мишена със снежни топки и състезание за най-оригинален снежен човек. Участие в надпреварата взеха деца между 5 и 12 години, разпределени в три възрастови групи. Наградите за победителите бяха осигурени от ЧЕЗ.

„Подкрепяме с голямо удоволствие подобни инициативи. Щастливи сме, когато виждаме толкова много детски усмивки. За нас е важно децата и младите хора да спортуват, да играят навън, да откриват забавление в движението и здравословния начин на живот“, каза Петър Баран - главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

Стимулирането на спорта и активната физическа дейност на децата е основен елемент в политиката за корпоративна социална отговорност на ЧЕЗ. Компанията традиционно подкрепя финансово и организационно редица детски спортни надпревари. Сред тях са международният плувен турнир в памет на легендарния треньор Стефан Попов – Замората, хокейният „Турнир за купата на ЧЕЗ“, ежегодният велокрос за деца, който се организира в сътрудничество с Az-deteto.bg, турнирът по хокей на лед за деца до 10-годишна възраст „Крос айс“, турнирът на плувен клуб „Левски”.

Предоставянето на възможности и перспективи за младото поколение и развитието на образованието също са сред приоритетите в социалната политика на компанията. В края на      2012 година стартира инициативата „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, в рамките на която след проведен конкурс компанията предостави стипендии на 10 ученици от 12-и клас от пет професионални гимназии в Западна България.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg