ЧЕЗ организира детски хокеен турнир за трета, поредна година

В състезанието участваха над 80 деца от софийски училища и детски градини

Над 80 деца до 10-годишна възраст се събраха на 15 декември 2013 г. в Зимния дворец на спорта в София за участие в детския хокеен „Турнир за купата на ЧЕЗ“. Събитието премина под патронажа на Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Турнирът бе организиран от компанията, съвместно с Националната спортна академия  и Българската федерация по хокей на лед.

В състезанието участваха 6 отбора. Петър Баран – Главен оперативен директор на ЧЕЗ България и Зам.-кметът на столичния район “Студентски“- Велина Влахова, откриха събитието, а то беше закрито от Европейския вицешампион в класическа борба - Нено Ненчев. Той награди малките спортисти с купи и медали. Бяха отличени също най-бързият играч и най-добрият вратар.

„Сред приоритетите на корпоративната социална отговорност на ЧЕЗ е развитието на младите  хора в пълноценни личности. Ние ги подкрепяме както в образованието, така и в спорта. Участието ни в детския хокеен турнир е важна инвестиция във възпитанието и здравословния начин на живот на децата, които са бъдещето на България“, каза Петър Баран.

ЧЕЗ стана официален спонсор на турнира по хокей на лед за деца до 10-годишна възраст  от февруари 2011 г. През последните години компанията подкрепи и организира различни спортни мероприятия, сред тях са международният плувен турнир в памет на легендарния треньор Стефан Попов – Замората, с участието на 420 деца от 30 клуба от България, както и ежегодният велокрос, организиран от Az-deteto.bg. Част от политиката на компанията е и  подкрепата за Българската федерация по триатлон и училищен спортен клуб „Хектор”.

Служители на ЧЕЗ редовно участват в Националната работническа спартакиада на енергетиците, а през 2012 г. се проведе първата Спартакиада за работещите в дружествата на ЧЕЗ в България, в която се включиха и деца.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg