Стартира състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

97 ученици от 14 технически гимназии на територията на Западна България взеха участие в първия кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ на 12.12.2013 г.

Състезанието се провежда за втори път след успешното му пилотно издание миналата година, когато десет ученици от 12-ти клас от пет гимназии получиха стипендията на ЧЕЗ за втория срок на учебната 2012/2013 година.

Състезанието се провежда с цел предоставяне възможност на учениците от направления „Електроенергетика“ и „Икономика“ в професионалните гимназии да демонстрират придобити знания и практически умения.

„Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, като тази година ще протече в три кръга, а финалистите ще станат известни през март 2014 година.

ЧЕЗ традиционно развива добри отношения и с българските висши училища. Компанията си сътрудничи с всички водещи университети – Техническия университет - София, Софийския университет и УНСС. През миналата година бяха възобновени и отношенията със средните технически и икономически училища. След няколкогодишно прекъсване бяха подновени ученическите практики в базите на компанията.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg