Енергийният омбудсман на ЧЕЗ организира Ден на отворените врати в Ботевград

Радослав Димитров продължава открития си диалог с клиентите на компанията

Първият Еенергиен омбудсман на ЧЕЗ в България - Радослав Димитров, организира Ден на отворените врати в Ботевград на 18 декември 2013 г., сряда. Инициативата ще се проведе от 13.00 ч. до 17.00 ч. в сградата на ЧЕЗ на ул. „Стефан Караджа“ 3, ет. 2. Желаещите да се срещнат лично с Омбудсмана трябва да се запишат в предварителен списък, който ще бъде на разположение в Клиентския център на същия адрес от вторник сутринта.

„Деветте месеца, откакто изпълнявам отговорната функция да посреднича между клиентите и компаниите от групата на ЧЕЗ в България, показаха, че личните срещи и прекият диалог с потребителите носят най-голяма полза за бързото разглеждане на всеки казус. Целта ми е да бъда максимално полезен и затова ще продължа кампанията си дни на отворените врати в Западна България“, каза Радослав Димитров - Енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България.

Радослав Димитров е първият Енергиен омбудсман в България. Основната му  функция е да преразглежда решения, взети по клиентски въпроси от някоя от компаниите на ЧЕЗ в България – „ЧЕЗ Електро България” АД и „ЧЕЗ Разпределение България” АД. От създаването на институцията на 11 март 2013 г. омбудсманът организира дни на отворените врати в 7 града на Западна България.

Омбудсманът се занимава с казуси, които вече са преминали през първоначално разглеждане, съгласно стандартните правила на ЧЕЗ. В противен случай той ги предава на дружеството, в чиято компетенция спадат, и информира жалбоподателя. Когато спорът между клиента и дружеството на ЧЕЗ се решава по съдебен ред или с него се занимава Държавната комисия за енергийно и водно регулиране или националния омбудсман, омбудсманът на ЧЕЗ не се намесва. Становището му е финално и не подлежи на обжалване в рамките на компаниите от групата на ЧЕЗ в България.

Клиентите на ЧЕЗ могат да подават своите сигнали и да отправят препоръки за подобряване на обслужването и работата на омбудсмана на тел. 02 895 8450, факс 02 895 9770, на електронна поща cez.ombudsman@cez.bg  или чрез писмо на адрес гр. София 1000, ул. "Г. С. Раковски" № 140.

Радослав Димитров - Енергиен омбудсман на ЧЕЗ

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg