Аварийните екипи на ЧЕЗ са в готовност за извънредна работа

Обявен е код жълто за силен вятър в пет области, обслужвани от компанията

ЧЕЗ ще реагира незабавно при последици от силния вятър, очакван в пет области, обслужвани от компанията. Код жълто е обявен във Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Компанията е мобилизирала всички свои аварийни екипи на тази територия и е в непрекъснат контакт с местните власти и Гражданска защита.

„Мрежата е подготвена за зимния сезон и сме се постарали да сведем до минимум рисковете от евентуални аварии. Времето обаче може да поднесе всякакви изненади. Въпреки това, искам да уверя клиентите ни, че сме в готовност при всеки обявен код за опасно явление и ще реагираме незабавно ако се наложи“, каза Виктор Станчев -Директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ разполага с 290 аварийни екипа, които са в постоянна готовност за реакция. Служителите на ЧЕЗ са снабдени с всички необходими съоръжения, инструменти и лични предпазни средства. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека. При възникване на аварийни ситуации денонощно на разположение на клиентите е горещата телефонна линия  0700 10 010.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg