Актуална обстановка към 15.00 ч.

Екипите на ЧЕЗ продължават да работят по възстановяване на електрозахранването в засегнати от обилния снеговалеж райони на територията, обслужвана от компанията

На територията на град София са възстановени всички аварии, вследствие на обилния снеговалеж.

На територията на Плевенска и Ловешка области няма населени места без електрозахранване.

Продължават дейностите по възстановяване на електрозахранването на селата Воднянци, Септемврийци, Ярловица, Бориловец, Кула, Шишенци и Реброво във Видинска област; село Градешница, Врачанска област и селата Винище, Горна Вереница,  Долна Вереница,  Комощица на територията на Област Монтана.

Без електрозахранване в района на Перник е единствено товарната гара в града, където съоръженията не са собственост на ЧЕЗ.

Аварийно-възстановителните дейности ще продължат до пълно отстраняване на авариите и осигуряване електрозахранването на всички, засегнати клиенти на компанията.

ЧЕЗ разполага с 270 екипа, оборудвани с техника и материали за отстраняване на авариите. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека.

ЧЕЗ припомня, че клиентите могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор. В случай на промяна в актуалната обстановка компанията ще подава своевременно информация за състоянието на електроразпределителната мрежана обслужваната от нея територия в Западна България.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg