Екипите на ЧЕЗ работят по отстраняване на щетите, вследствие на обилния снеговалеж

Компанията има готовност да мобилизира допълнителна техника и аварийни екипи

Екипите на ЧЕЗ работят усилено за бързото отстраняване на щетите по електроразпределителната мрежа, причинени от обилния снеговалеж на 27 ноември. Вследствие на тежката метеорологична обстановка са аварирали 4 електропровода в района на гр. София, а в областите Враца, Монтана, Перник, Кюстендил и София област има клиенти с прекъснато електрозахранване. Към този момент в областите Ловеч и Плевен няма клиенти без електрозахранване.

„Осигуряването на надеждно и сигурно електрозахранване за нашите клиенти е приоритет от първостепенно значение за нас. Нашите служители правят всичко по силите си, за да отстранят авариите своевременно. Работим координирано с местните власти и населението в засегнатите райони за да нормализираме ситуацията”, каза Виктор Станчев – Директор „Експлоатация и поддържане на електроразпределителната мрежа“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

ЧЕЗ разполага с 270 екипа, оборудвани с техника и материали за отстраняване на авариите. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека.

ЧЕЗ припомня, че клиентите могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор. В случай на промяна в актуалната обстановка компанията ще подава своевременно информация за състоянието на електроразпределителната мрежана обслужваната от нея територия в Западна България.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg