ЧЕЗ направи дарение за деца, лишени от родителски грижи, в село Разлив

Компанията осигури средства за закупуване на беседка за игри и занимания на открито

"ЧЕЗ Електро България” АД дари средства за закупуване на беседка за Дома за деца, лишени от родителска грижа, в село Разлив, община Правец. Социалното заведение бе посочено от независима организация, като водещ мотив за избора му бе необходимостта от  обособяване на подходящо пространство за игра и занимания на открито за възпитаниците. В Дома са настанени 48 деца на възраст между 7 и 18 години.

„Подкрепата за децата е важна част от концепцията ни за социално ангажирана политика. Радваме се, че имаме възможност да подобрим ежедневието на 48 деца в затруднена житейска ситуация“, каза Кремена Стоянова - Изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“ АД.

„Благодарим на ЧЕЗ за благородния жест и за проявената човещина към децата от Дома. Окуражаващо е, когато виждаш, че големите инвеститори все още се грижат за българските деца. Подобни действия ни вдъхват вяра и самочувствие“, каза Георги Живков - Директор на Дома за деца, лишени от родителска грижа.

Компаниите от групата на ЧЕЗ в България имат утвърдени традиции в инициативите в подкрепа на децата и на здравословния им начин на живот. Служители на  компанията редовно организират доброволчески акции и правят дарения за детски заведения, намиращи се на обслужваната от ЧЕЗ територия. Всяка година компанията провежда конкурс за деца таланти, съвместно със сдружение "Духовно огледало". Партнира си и с фондация „Заедно в час” за формиране на качествени кадри в българското образование.

ЧЕЗ е традиционен спонсор на редица детски спортни прояви, като ежегодния детски велокрос. Компанията провежда детски хокеен “Турнир за Купата на ЧЕЗ“ и подкрепя осъществяването на международния плувен турнир в памет на легендарния треньор Стефан Попов – Замората.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg