ЧЕЗ подкрепи традиционния велокрос за деца

Компанията активно насърчава зравословния начин на живот сред подрастващите

ЧЕЗ подкрепи традиционния велокрос за деца, който от Az-deteto.bg организира всяка година със съдействието на Столична община. Събитието се проведе в неделя сутринта в парка „Заимов” в София. Участие в спортната надпревара взеха деца до 12 години, разделени в 5 отделни възрастови групи. По време на състезанието ЧЕЗ разкри мобилна приемна, в която клиентите на компанията имаха възможност да се възползват от част предлаганите от нея модерни услуги като абонамент за електронна фактура, дистанционно обслужване и други.

„Инвестираме във възпитанието и здравето на младите хора, защото те са бъдещето на България. Много е важно да насърчаваме децата да спортуват от най-ранна възраст. Активната физическа дейност формира у тях борбен дух и амбиция за успех, като в същото време ги учи да общуват и да постигат заедно целите си”, каза Ясен Тодоров - Директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Насърчаването на здравословния начин на живот на децата и младежите е основен елемент в политиката за корпоративна социална отговорност на ЧЕЗ. Компанията подкрепя организационнно и финансово редица детски спортни прояви като международен детски плувен турнир и детски хокеен турнир за купата на ЧЕЗ. Като част от своята програма за социална отговорност ЧЕЗ подпомага и деца с аутизъм.

Развитието на българското образование и предоставянето на възможности и перспективи за младото поколение също са сред приоритетите в политиката на ЧЕЗ. Компанията има договор за сътрудничество с Техническия университет за реализирането на талантливи кадри в българската енергетика. През миналата година дружеството раздаде стипендии на дванадесетокласници от 5 професионални гимназии в Западна България.

През 2013 г. ЧЕЗ стартира нова инициатива – отпускане на целеви дарения на читалища в Западна България. Целта е да запази важната роля на читалищата и в наши дни като средища на четенето и националното самосъзнание.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg