ЧЕЗ завърши монтажа на новото оборудване в подстанция "Средец"

Използваната техника е от последно поколение и е доставена от Германия

ЧЕЗ Разпределение България завърши успешно сглобяването на отделните модули на първичното оборудване на новата уредба 110 киловолта в подстанция „Средец“. Реконструкцията на подстанцията се очаква да приключи до края на месеца.

„Оборудването е от последно поколение, с каквото могат да се похвалят най-модерните европейски столици и големи градове. За да осигурим качествено и безопасно изпълнение на строително-ремонтните дейности, използвахме услугите на експерти от завода - производител, които са доказани специалисти в своята област. Инвестицията ще повиши значително качеството на снабдяване в двумилионна София и ще донесе дългосрочни ползи за града“, каза Стефан Апостолов - "зпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

Модернизацията на подстанция „Средец“ е част от най-мащабната реконструкция на електроразпределителната мрежа в столицата през последните 30 години. В рамките на проекта, който е на стойност 8 милиона лева, предстои да бъде завършена и реконструкцията на подстанция „Хиподрума“, след което двете подстанции ще бъдат свързани посредством новата, суха, кабелна електропроводна линия 110 киловолта „Гешов“. Тя ще бъде с дължина на трасето около 3 километра и ще осигури трети източник на електрозахранване за два от диагоналите на София.

ЧЕЗ се придържа стриктно към предварително заложения график за изпълнение на проекта. Строително-монтажните дейности протичат безаварийно и по план. Компанията работи в пълна координация и съгласуване със Столична община и компетентните органи и институции и извършва редовни проверки и огледи на местата, където се извършват ремонтните дейности.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg