ЧЕЗ представи напредъка по реконструкцията на подстанция "Средец"

Строително-монтажните работи протичат нормално и безаварийно

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД представи напредъка по мащабния проект за изграждането на нова, суха, кабелна електропроводна линия 110 киловолта от подстанция „Хиподрума“ до подстанция „Средец“, който компанията реализира в столицата в момента. Проектът е на стойност 8 милиона лева и включва частична реконструкция в двете подстанции.

През последната седмица - от 19 до 25 август, бе извършен демонтаж на електроенергийните съоръжения от полето на съществуваща кабелна линия 110 киловолта „Тотлебен“ между подстанция „Средец“ и „Хиподрума“, която бе изключена на 15 август. Помещението в подстанция „Средец“ бе подготвено за монтаж на новата уредба, с която ще бъде разширена подстанцията, излят бе бетонът и бяха заложени необходимите конструктивни елементи за фиксиране на новата уредба в подстанцията. Тя ще бъде монтирана в началото на септември.

„Строително-монтажните работи в подстанция „Средец“ протичат нормално и безаварийно. Стриктно следим за спазването на графика за извършване на строително–монтажните работи. Екипите работят на смени, за да завършим навреме планираните дейности“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Осъществяваният от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД проект е най-мащабната реконструкция на електроразпределителната мрежа в столицата през последните 30 години и е първа крачка към цялостна промяна на електроенергийната инфраструктура на София. Инвестицията на ЧЕЗ ще повиши значително сигурността и качеството на електроснабдяването на столицата. Предвид сложността и мащаба на проекта, по време на ремонтните дейности са възможни временни прекъсвания и смущения на електрозахранването на части от следните райони: „Красна поляна“, „Триадица“, „Средец“, „Лозенец“, „Витоша“, „Илинден“, „Възраждане“, „Сердика” и „Красно село”.

Стефан Апостолов - Изпълнителен Директор на ЧЕЗ "Разпределение България" АД (вдясно) и Цветомир Ралчев - Директор "Развитие на мрежата" (вляво), демонстрират новото съоражение в подстанция "Средец".

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg