Започна демонтажът на старите токови трансформатори в подстанция "Средец"

Подстанцията ще бъде разширена с нова уредба 110 kV

Нормално протича изпълнението на проекта „Реконструкция и модернизация на подстанция „Средец“ в София“. На 19.08.2013 г. бяха демонтирани старите, триполюсни разединители 110 киловолта и днес започна демонтажът на токовите трансформатори. Приключването на този етап от проектните дейности ще даде възможност за монтаж на новите уредби 110 киловолта и изпълнение на новата, напречна връзка между подстанциите „Средец“ и „Хиподрума“. Трасето на кабелната електропроводна линия „Гешов“ е 2.8 километра.

„Стриктно следим спазването на графика за извършване на строително–монтажните работи. Екипите работят на смени, за да завършим навреме планираните дейности“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Проектът е на стойност 8 милиона лева и е част от програмата за обновяване и модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура на столицата. В рамките на проекта се предвижда реконструкция и разширение на уредбите 110 киловолта на две подстанции и изграждането на нов високоволтов кабел.

 

Специалисти демонтират старите, триполюсни разединители 110 киловолта и продължават работата по демонтаж на токовите трансформатори. 

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg