ЧЕЗ започва инвестиционен проект за 8 млн. лева в София

Това е първият етап от изграждането на нова енергийна схема в столицата

„ЧЕЗ Разпределение България” АД започна реализацията на мащабен проект на стойност 8 милиона лева. Това е първият етап от създаването на нова схема на електрозахранване в София. Проектът предвижда изграждане на кабелна линия 110 киловолта и реконструкция на подстанциите „Средец” и „Хиподрума” в града.

„Целта е да гарантираме по-голяма сигурност на доставките за нашите клиенти, сред които са важни държавни и обществени институции – Народно събрание, Президентство, министерства, агенции, здравни заведения. Надяваме се нашите клиенти да проявят разбиране и търпение за временните неудобства, които биха могли да се появят”, каза Петър Докладал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

По време на ремонтните дейности ще бъде изключен 110-киловолтов кабел. Възможни са временни смущения на електрозахранването в кварталите "Банишора", "Гоце Делчев", "Западен парк", "Зона Б-17", "Зона Б-18", "Зона Б-19", "Зона Б-5", "Иван Вазов", "Илинден", "Красна поляна", "Красно село", "Лагера", "Лозенец", "Разсадника", "Света Троица", "Сердика", "Стрелбище", "Фондови жилища", "Хиподрума", "Южен парк", "Земляне", "Крива река", "Красно село" – център, централна градска част на София.

Създадена е необходимата организация, за да се ограничат до минимум неудобствата за клиентите. В случай на непредвидена аварийна ситуация, дружеството има готовност да мобилизира допълнителни, аварийни екипи за възстановяване на електрозахранването на засегнатите клиенти.

Проектът е част от дългосрочната стратегия на ЧЕЗ за модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура, която изисква през следващите 10 години в столицата да бъдат инвестирани 130 милиона лева. От стъпването си на българския пазар, преди осем години, ЧЕЗ инвестира 1,7 милиарда лева, превърщайки се в един от най-големите инвеститори в енергетиката на страната.

На снимката, отляво надясно: Ян Моуха - член на Управителния съвет на „ЧЕЗ Разпределение България” АД, Цветомир Ралчев - Директор "Развитие на мрежата" в „ЧЕЗ Разпределение България” АД,  Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България” АД и Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, по време на брифинга за представяне на проекта, 19 август 2013 г., София.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg