ЧЕЗ Разпределение България подобрява захранването в южните столични квартали

Компанията подменя над 50 км увредени при кражба кабели

ЧЕЗ информира, че до края на месец юли ще има прекъсвания на електрозахранването на територията на столичните квартали Симеоново, Драгалевци ,Студентски град, Малинова долина, Витоша и част от селата Бистрица и Железница, поради  подмяната на увредени при кражба кабели.

„Извиняваме се на нашите клиенти за причиненото неудобство, но осъществяваме мащабен и сложен инвестиционен проект. Прекъсванията се налагат, за да отстраним щетите, причинени от посегателства върху наши съоръжения. Уверяваме ви, че чрез подмяната на тези кабели, качеството на електрозахранването в района ще бъде многократно повишено и в дългосрочен план ползите от ремонтните дейности ще са значими“, каза Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Кражбите и посегателствата над съоръженията на компанията касаят не само дружеството, но и сигурността и спокойствието на гражданите и институциите. Възстановяването на увредените съоръжения намалява възможността за инвестиции в развитие на мрежата и ощетява цялото общество. Само от началото на 2013 г. общата стойност на откраднатите съоръжения е 306 хиляди лева, а непреките щети, вследствие на посегателствата, възлизат на 720 хиляди лева.

Клиентите на компанията могат да се запознаят с графика на планираните прекъсвания чрез медиите, на интернет страницата www.cez-rp.bg - в секцията „График планови ремонти“, както и на денонощната телефонна линия на ЧЕЗ 0700 10 010.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg