ЧЕЗ Разпределение България получи награда в конкурс за зелена компания

Дружеството спечели трето място в категория „Енергетика и технологии” в конкурса на b2b Media

„ЧЕЗ Разпределение България” АД получи трета награда за най-зелена компания в България в категорията „Енергетика и технологии” за 2012 г. Националният конкурс „Най-зелените компании в България”, организиран от b2b Media, отличава представителите на  българския бизнес, реализирали най-успешните и устойчиви екологични практики през годината. ЧЕЗ Разпределение България спечели първо място в същата категория на конкурса за 2011 г.

„Радвам се, че екологичната политика на компанията остава високо оценена. Това ни вдъхновява да продължим да я следваме. За нас грижата за околната среда е не просто модерен имидж, а реална възможност да се намалят разходите и да се инвестира в устойчиво развитие“, заяви Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Компаниите от групата на ЧЕЗ в България прилагат дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са опазването и грижата за околната среда и енергийната ефективност. Като част от тази политика, на 28 юни, мениджъри на ЧЕЗ в България засадиха 20 вечнозелени дръвчета в двора на ловешката детска градина „Радост”.

Освен, че се стремят да бъдат пример за обществото чрез различни доброволчески акции в областта на опазването на околната среда, компаниите от групата на ЧЕЗ в България предлагат и някои услуги като електронната фактура, с които насърчават своите клиенти да бъдат по-отговорни към опазването на природата. Заедно с безспорните си ползи за околната среда, електронната фактура е по-сигурната и по-удобна алтернатива на хартиения носител на месечната сметка за електроенергия.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg