Мениджъри на ЧЕЗ и журналисти засадиха дръвчета в детска градина в Ловеч

Компанията дари 5 000 лева за ремонт на читалище „Васил Левски” в село Къкрина

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България - Петър Докладал, заедно със свои колеги от компанията и журналисти, засадиха 20 вечнозелени дръвчета в двора на детска градина „Радост” в град Ловеч. Инициативата е продължение на дългосрочната програма на компанията за насърчаване на доброволчеството и подкрепа за местните общности и децата. През ноември 2011 г. служители на ЧЕЗ възстановиха изцяло, почистиха от ръжда, грундираха и боядисаха металните съоръжения за игра в детската градина. Изцяло бяха подменени дървените части на беседките и пейките в двора.

„Много сме благодарни за помощта на ЧЕЗ. Компанията вече втора година ни съдейства да направим нашата детска градина още по-красива и уютна за децата ни. Вярвам, че с такива инициативи можем да дадем добър пример на децата си и да ги научим от най-ранна възраст да се грижат за света около себе си“, заяви Ценка Василева, директор на детска градина „Радост”.

„Вече 8 години работим с отговорност и грижа за нашите клиенти, служители, партньори и българското общество. Щастливи сме от всяка възможност да помагаме за развитието на местните общности и да подкрепяме децата и младите хора, защото това е инвестиция в бъдещето на България”, заяви Петър Докладал -Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

По време на събитието регионалният мениджър на ЧЕЗ за България връчи сертификат за дарение на 5 000 лв. на читалище „Васил Левски“ в с. Къкрина. Сградата на читалището е на 85 години и спешно се нуждае от ремонт.

И двете инициативи на ЧЕЗ в град Ловеч са част от програмата за корпоративна социална отговорност „Инвестираме в България“, която компанията осъществява в България в продължение на три години. Основни приоритети на тази програма са развитието на регионите в Западна България, енергийната ефективност, младите хора и спорта. През миналата година ЧЕЗ подкрепи с близо 300 000 лв. различни обществено полезни инициативи, сред които саниране и енергийно обследване на училища и детски градини, отпускане на стипендии за талантливи деца, спортни състезания и културни мероприятия.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg