ЧЕЗ спира планираните прекъсвания по време на матурите

Компанията ще работи при повишена аварийна готовност до края на изпитната кампания

ЧЕЗ прекратява плановите превключвания и планираните ремонти по съоръжения, захранващи с електроенергия държавните, общинските и частните училища на територията на Западна България между 08.00 и 18.00 часа в периода от 7 май до 20 юни 2013 г. Целта е да бъде повишена сигурността на снабдяването с електроенергия по време на националното външно оценяване (матурите) на учениците от IV и VII и XII клас. При евентуална авария ЧЕЗ приоритетно ще възстановява електрозахранването на съответните учебни заведения.

"Матурите са много важен момент в живота на децата и техните родители. Ето защо предприемаме специални мерки, за да гарантираме, че рискът от създаване на неудобства, е сведен до минимум”, каза Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията  ще съставя графика на планираните ремонти, като се съобразява с датите на изпитите за външно оценяване и, при необходимост, ще съгласува изключванията на електричеството с ръководствата на училищата.

При съвпадение на планирани дейности и изпити, ремонтите ще бъдат отлагани за по-късен период, а ако ремонтът вече е започнал, той ще бъде временно прекъсван и електрозахранването ще бъде възстановявано.

Клиентите могат да подават сигнали за възникнали аварии или повреди по електроразпределителната мрежа или съоръжения на денонощната телефонна линия 0700 10 010, на цената на един градски разговор, както и на корпоративния сайт www.cez.bg.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg