ЧЕЗ повишава сигурността на захранването по време на изборите

Компанията временно прекрати оперативните превключвания, извърши огледи на съоръженията, свързани с гласуването и осигури 53 дежурни екипа

С цел да гарантира непрекъснато и качествено електроснабдяване при подготовката и провеждането на изборите в неделя - 12 май 2013 г., ЧЕЗ преустанови планираните прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България до 08.00 ч. на 14 май - вторник. Служители на компанията извършиха огледи на всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции и обектите, свързани с провеждането на изборите.

Централната избирателна комисия, всички Районни избирателни комисии, Областните управители и кметове на общини в областите с административни центрове Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, София област, София град разполагат с контакти за връзка с отговорни, ръководни длъжностни лица, служители на компанията, за съдействие при аварийни ситуации, възникнали в съответния регион на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ.

"Като социално отговорна компания ние сме създали необходимата организация и сме взели всички мерки за нормалното протичане на изборния ден, така че гражданите да имат възможност безпрепятствено да гласуват“, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

За непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия в изборния ден ще следят 53 аварийни екипа, като 21 от тях са позиционирани в столицата. 112 служители ще бъдат на разположение за отстраняване на възникнали аварии или повреди по електроразпределителната мрежа или съоръжения. Изготвен е и план за допълнително ангажиране на персонал при евентуални по-тежки ситуации. В случай на необходимост, допълнително ще бъдат организирани аварийни екипи за бързо отстраняване на възникналите събития.

Повече информация клиентите могат да получат на денонощната телефонна линия 0700 10 010, на цената на един градски разговор, както и на корпоративния сайт www.cez.bg.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg