ЧЕЗ инвестира над 1 млн. лв. в електроразпределителната мрежа през май

259 хил. лв. ще бъдат вложени в присъединяването на нови абонати

„ЧЕЗ Разпределение България” АД започва през месец май 32 инвестиционни проекта на територията на Западна България, в които ще вложи над 1 млн. лева. Най-голям обем средства ще бъдат инвестирани в Северозападна България – 397 хил. лв. За електроразпределителния район на гр. София са предвидени над 384 хил. лв., а за Югозападна България – 318 хил. лв.

Сред по-големите проекти, стартиращи през този месец, са реконструкция на мрежа и изнасяне на електромерни табла в с. Медковец, област Монтана, на стойност 100 хил. лв. и изграждането на нов трафопост в кв. „Манастирски ливади“, гр. София. В Ихтиман ще бъде изграден нов трафопост и ще бъде обособена мрежа ниско напрежение. Стойността на проекта достига 70 хил. лв. За присъединяване на нови клиенти на територията на ЧЕЗ през май ще бъдат вложени 259 хил. лв.

„През май стартираме изпълнението на 32 нови проекта за ремонт, развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа в Западна България. Като социално отговорна компания ЧЕЗ следи за стриктното реализиране на всеки проект. Ще продължаваме да инвестираме усилено в  обновяването и реновирането на преносната мрежа, както и в оборудване и обучение на служителите с цел да постигнем непрекъснато подобряване на услугите”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От стъпването си на българския пазар преди осем години компанията вложи над 650 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на услугите. Тя подмени близо 20 хиляди километра кабели, понижи технологичните загуби от 22% до 12,77% и разработи 100 вида услуги.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg