ЧЕЗ инвестира над 1,1 млн. лв. в Западна България през април

Компанията ще вложи 600 хил. лева в електроразпределителната мрежа на София

ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира над 1,1 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през април. Най-голям обем средства ще бъдат вложени на територията на гр. София – 600 хил. лв. За електроразпределителния район на Северозападна България ще бъдат заделени 233 хил. лв., а за Югозападна България – 296 хил. лв.

Основна част от инвестициите през април ще бъде предназначена за изнасяне на електрически табла в град София - 283 хил. лв. и за присъединявания на нови абонати на територията на Западна България - 240 хил. лв. Компанията ще вложи 77 хил. лв. в подмяна на кабел, който захранва Института по химия в столичния кв. "Дружба".

Сред най-важните проекти през този месец е подмяната на увредени при кражба кабели 10 kV в подстанция „Орион” в София на стойност 60 хил. лв. Инвестицията ще подобри сигурността и качеството на електрозахранването на стотици хиляди клиенти в столичните квартали „Люлин”, „Надежда“, „Връбница“, „Модерно предградие“ и „Илинден”.

„Нашата цел като социално отговорна компания е клиентите ни да получават максимална сигурност, уют и спокойствие. И през  тази година ще продължим да инвестираме активно в  развитието и обновяването на преносната мрежа, в нова техника и постоянно обучение на служителите”, каза  Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От стъпването си на българския пазар преди осем години компанията вложи над 640 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на услугите. Тя подмени близо 20 хиляди километра кабели, понижи технологичните загуби от 22% до 12,77% и разработи 100 вида услуги. Заедно с разходите за приватизация на електроразпределителната мрежа на Западна България и на ТЕЦ "Варна", общият обем на инвестициите на ЧЕЗ в България надвишава 1,7 млрд. лева, което прави компанията един от най-големите инвеститори в българската енергетика.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg