ЧЕЗ подмени близо 20 хил. километра кабели през последните осем години

Компанията вложи над 1,7 млрд. лева от 2004 г.  досега

ЧЕЗ подмени близо 20 хиляди километра кабели в Западна България от стъпването си на българския пазар през ноември 2004 г.

"Амбицията ни е да постигнем във възможно най-кратки срокове европейско качество на услугата. През изминалите осем години компаниите от групата на ЧЕЗ в България инвестираха активно в мрежите, нова техника и технологии, обучение на служителите и системи за управление на обслужване на клиентите. Планираме да увеличим инвестициите си и в обществото", каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, по време на среща с журналисти.

От идването си в България компанията вложи над 640 млн. лева* в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на услугите. Благодарение на инвестициите и по-доброто управление намаляха технологичните загуби от 22% до 14,31% и бяха разработени близо 100 вида услуги.

Приоритети в дейностите и през настоящата година ще останат инвестициите в критичната инфраструктура, борбата с кражбите на електроенергия и посегателствата над съоръжения и обновяването на Центровете за обслужване на клиенти.

 *Обявените цифри са към септември 2012 г.

Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България; Мария Дойчинова - Мениджър "ПР и Комуникации" в ЧЕЗ България, Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България; Зорница Генова - Директор "Регулации" в ЧЕЗ България.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg