Деца на служители на ЧЕЗ изработиха и подариха коледни картички на Дом за възрастни хора

Инициативата е част от дългосрочната социално отговорна политика на дружеството

Деца на служители на ЧЕЗ подариха коледни картички на Дома за възрастни хора в столичния квартал „Зона Б-5”. Картичките бяха изработени от самите деца в коледни работилнички в градовете София, Плевен и Благоевград.

„Често пъти помощта и подкрепата се състоят в дребния на пръв поглед жест – да обърнеш внимание на възрастния човек, да го изслушаш, да разбереш проблема, да отделиш време и внимание, за да се почувства той добре. Коледа е един от най-светлите и топли християнски празници. Надявам се, че коледните картички и тържеството, което организирахме за възрастните хора, стоплиха сърцата им и направиха празника по-светъл и уютен за тях”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

За да зарадват възрастните хора и да внесат повече празнично настроение, служителите на ЧЕЗ занесоха елха и я украсиха заедно с обитателите на дома. В края на тържеството те почерпиха възрастните хора с баклава.

Инициативата е част от социално отговорната политика ЧЕЗ през 2012 г. През декември дружеството дари офис мебели на млади учени от БАН. В началото на годината компанията осигури средства за обследване за енергийна ефективност на столичната детска градина „Дядовата ръкавичка“, както и за доставка и монтаж на пасивна влагочувствителна вентилационна система и на два броя кухненски печки с плочи и фурна.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg