ЧЕЗ дари офис мебели на млади учени в Института по физиология на растенията и генетика към БАН

Компанията подкрепя и участва в редица инициативи, свързани с развитието на децата и младежите в България

ЧЕЗ дари свои офис мебели на Института по физиология на растенията и генетика към БАН. Те са предназначени за оборудване на кабинети и лаборатории на млади учени. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България - Петър Докладал получи сертификат за дарение от директорката на Института - проф. Снежана Дончева на тържествена церемония във вторник.

“Високо ценим Вашето внимание и подкрепа, която оказахте на учените от ИФРГ – БАН в това трудно време. Благодаря Ви, че избрахте точно нас и ни дарихте с малко повече настроение на работните ни места, с по-голямо самочувствие и ни показахте, че представителите на бизнеса, във Ваше, лице са загрижени за нас - учените и са готови да ни подкрепят”, заяви проф. Дончева.

„Младите хора са най-ценният капитал и бъдещето на България. Ние в ЧЕЗ вярваме в тях и подкрепяме редица инициативи за развитието на техния потенциал. Всяка година предлагаме стажове и обучения на студенти, инвестираме в образователни програми и организираме събития, насърчаващи здравословния начин на живот”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България. 

Подкрепата на проекти в областта на образованието е основен приоритет в политиката на ЧЕЗ за корпоративна и социална отговорност. Компанията продължи да развива успешните си партньорства с висши учебни заведения и през тази година, като подписа договор за сътрудничество с Техническия университет в София. Двете страни се споразумяха да работят заедно за създаване на качествени кадри в българската енергетика и развиването на образованието и учебните програми в тази сфера.

Освен професионалното развитие, компанията активно насърчава и здравословния начин на живот сред младите хора. През 2012 г. ЧЕЗ подкрепи ежегодния велокрос, организиран от Az-deteto.bg, и международен плувен турнир с участието на 420 деца от 30 клуба от България. Съвместно с Национална спортна академия и Българската федерация по хокей на лед, компанията организира редовно и детски хокеен „Турнир за купата на ЧЕЗ“.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg