55 аварийни екипи на ЧЕЗ работиха през уикенда

ЧЕЗ има готовност да мобилизира  допълнителни аварийни екипи в случай на възникване на проблеми по електроразпределителната мрежа.

През уикенда , заради бурния вятър и снегонавяванията, са засегнати районите на Благоевград, Разлог, Кюстендил, Сандански, Петрич и Видин. За отстраняването на авариите са се погрижили  55 екипа на ЧЕЗ Разпределение България. Засегнати са били 71 258 потребителя.

Основната причина за авариите са много силен вятър, силен снеговалеж, навяване и обледяване на проводниците с дебелина на леда около 10 см. "Създадената организация цели да осигури максимално спокойствие и уют на нашите клиенти с наближаването на празниците. Изготвили сме включително и план за мобилизиране на още допълнителни екипи в случай на извънредни ситуации. Вярвам, че празниците ще ни донесат щастие, одухотвореност и нови надежди", каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

За допълнителна информация и в случай на възникнали аварии клиентите на компанията могат да се обръщат към служителите на денонощната информационна линия 0700 10 010.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg