ЧЕЗ влага над 1,4 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през декември

Компанията започва подмяна на увредени при посегателства кабели в столичните райони „Възраждане” и „Младост”

ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира над 1,4 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през декември. Това е ръст от 11% на инвестициите в сравнение със същия месец на 2011 г.

„През декември „ЧЕЗ Разпределение България” АД започва реализацията на 33 проекта за развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа. Крайната цел на всеки от тези проекти е да повишим надеждността на електрозахранването за нашите над два милиона клиенти“, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Най-много средства ще бъдат вложени на територията на град София – 708 хил. лева. В електроразпределителния район на Югозападна България ще бъдат инвестирани 286 хиляди лева, а за Северозападна България са заделени 442 хиляди лева.

Основна част от инвестициите през декември ще бъде предназначена за подмяна на 9 000 метра, обелени при посегателства, кабели в район „Възраждане” и 15 000 метра кабели в район „Младост”. Двете инвестиции ще бъдат съответно в обем на 270 хиляди лева и 251 хиляди лева. Сред основните проекти, стартиращи в други райони на Западна България, са модернизацията и реконструкцията на въздушната мрежа в с. Бутан, община Козлодуй и изграждането на въздушна кабелна линия с усукани проводници в с. Долно Осеново, община Симитли.

За първите девет месеца на 2012 г. ЧЕЗ е реализирала инвестиции в обем на 71,6 млн. лева. За четирите години, от началото на регулаторния период през 2008 г. до края на 2011 г., компанията е вложила над 293 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg