Доброволци от ЧЕЗ се включиха в живота на гр. Вършец

Мотото „Да направим добро”  обедини участниците в ежегодния тим билдинг семинар на ИТ специалистите на ЧЕЗ 

Разделени на седем екипа, в продължение на два дни, ИТ експертите на ЧЕЗ, проведоха по нетрадиционен начин своя тим – билдинг.  В инициативата се включиха и ръководители и служители от всички компании от Групата на ЧЕЗ в България. Под мотото „Да направим добро” над 80 ентусиазирани доброволци работиха по  обществени каузи, заедно с жители на Вършец.

Беше боядисана фасадата на читалище „Христо Ботев 1900” в града, преобразена залата за репетиции в Обединен детски комплекс „Вършец”, почистен и подреден спортния салон в детска градина „Слънце”. Над 30 граждани на възраст от 18 до 80 години имаха възможност да се включат в безплатните курсове по компютърна грамотност,  а благодарение на компанията кметството в гр. Вършец вече ползва мобилен компютър, който ще бъде на разположение на жителите от кв. „Заножене”.

Един от екипите зарадва децата от детска градина „Звънче” с постановка на приказката „Трите прасенца”. Всички кукли, участвали в постановката, параванът за представлението, играчки, образователни и помощни материали за учебния процес, бяха дарени на детското заведение.

Доброволци на компанията от друг екип подпомогнаха Туристическия център в града с подновяване на маркировката на екопътека „Иванчова поляна” и като  ІТ експерти в ЧЕЗ поеха ангажимент да допълнят информацията за екопътеката в Google Maps и Wikipedia.

Бяха събрани лични средства в полза на местната самодейна театрална трупа.

„Насърчаваме служителите си да се включват в подобни проекти. Радваме се, че имаме възможност за инициативи като тази да си сътрудничим с местните власти, а същевременно с това да създадем удобства за жителите на града и да им осигурим по-добра  среда”, каза Петър Баран – Главен оперативен директор на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ редовно  провежда доброволчески акции, в които участват служители и топ мениджъри на компаниите и представители на местната власт.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg