ЧЕЗ е инвестирала над 3,3 млн. лева в електромери с дистанционно отчитане

Досега в Западна България са поставени над 21 000 от модерните измервателни уреди

„ЧЕЗ Разпределение България” АД ще монтира 2 284 електромери с дистанционно отчитане и управление на мрежи ниско напрежение до края на 2012 г. До момента дружеството е инвестирало над 3,3 млн. лева за закупуването и поставянето на близо 21 000 електромера от модерните измервателни уреди, като от началото на годината са монтирани 716 броя.

„Поставянето на електромери с дистанционно отчитане е част от стратегията ни да подобряваме обслужването на клиентите чрез внедряването на иновативни технологии. Модерните устройства носят редица ползи за потребителите ни – те изключват възможността за грешки от субективен характер при отчитане на електроенергията, позволяват да се контролира консумацията на електричество и бързо да се променят тарифните модели”, каза  Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ започна да поставя електромери с дистанционно отчитане през 2009 г. с началото на проекта за изграждане на единна система за дистанционно отчитане и управление на данните в Западна България. Най-много модерни измервателни уреди са монтирани в София, Кюстендил, Лом, Ихтиман, Дупница, Благоевград, Монтана.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg