1,4 млн. лева инвестира ЧЕЗ в Западна България през юли

Компанията ще вложи 670 хил. лева за обновяване на мрежата и енергийните съоръжения в северозападната част на страната

През юли ЧЕЗ Разпределение България планира да инвестира 1.4 млн. лева за развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа и енергийните съоръжения в Западна България. Най-много средства ще бъдат вложени в електроразпределителния район на Северозападна България – 670 хил. лева. За обновяване на мрежата в столицата са предвидени 320 хил. лева, а за района на Югозападна България – 418 хил. лева.

Един от ключовите обекти за юли е подмяната на повредени при кражба кабели от подстанция „Орион”, от които зависи захранването на абонатите в столичните квартали "Илинден" и "Красна поляна". Инвестицията е за 350 хил. лева.  Предстои и реконструкция на кабел средно напрежение от подстанция „Рила” за 80 хил. лева.

Сред по-значителните инвестиции в района на Северозападна България са изнасяне на електромерни табла на 187 абоната с частичен ремонт на мрежа ниско напрежение в с. Ставерци за 105 хил. лева и реконструкция на мрежа ниско напрежение в гр. Вълчедръм за 160 хил.  лева.

„Ние сме компания със сериозен обществен ангажимент и доставчик на жизненоважна за потребителите услуга. Всяка инвестиция, която правим, е в името на това нашите клиенти да получават максимално сигурност и качество на захранването”, заяви Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км и се грижи за захранването на повече от 2 млн. клиенти в Западна България. През последните седем години компанията е вложила над 550 млн. лева за развитие на електроенергийната инфраструктура и подобряване на обслужването на клиентите.

 

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg