ЧЕЗ инвестира 40 000 лева в подмяна на кабел в Курортен комплекс "Боровец"

Проектът ще повиши сигурността на захранването в курорта преди следващия зимен сезон

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал направи първа копка за реконструкцията на кабелна линия 20 kV, част от разпределителната мрежа средно напрежение на курортен комплекс Боровец.

Ще бъде подменен стар, маслен кабел с дължина 689 метра, който е изграден през 70-те години на миналия век. Новият кабел ще бъде с по-голямо сечение и много по-добри преносни възможности. Той е с алуминиев екран и няма да представлява интерес за крадците, което ще гарантира, че няма да стане обект на посегателства.

Инвестицията е на стойност 40 000 лева. Тя ще осигури надеждност на електрозахранването на три почивни станции, две вилни селища и три големи хотелски комплекса. Ремонтните работи ще продължат двадесет дни. През този период не се предвиждат прекъсвания на електрозахранването.

„Зимните курорти в България претърпяха чувствително разрастване и развитие през последните години. Ние сме компания, която доставя жизненоважна услуга, и е наш дълг да поддържаме мрежата в добро състояние. Работим усилено, за да постигнем максимално добри резултати и да подобрим сигурността на електрозахранването в района”, заяви Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През последните шест години ЧЕЗ инвестира общо 5,3 млн. лева в подобряване и разширяване на мрежата в двата най-големи зимни курорта в Западна България – Банско и Боровец.

ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км и се грижи за захранването на повече от 2 млн. клиенти в Западна България. От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. до момента компанията е вложила над 1,7 млн. лева в електроенергийната инфраструктура на Западна България.

От ляво на дясно: Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България, Радослав Стойчев - Зам.-кмет по бюджет и финанси на Община Самоков.


От ляво на дясно: Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България, Радослав Стойчев - Зам.-кмет по бюджет и финанси на Община Самоков.

Денонощна телефонна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg