Ръководството на ЧЕЗ и кметовете от Област Ловеч подписаха Меморандум за сътрудничество

Компанията ще инвестира 2,6 млн. лева в електроразпределителната мрежа на областта през 2012 г.

 

Главният оперативен директор на „ЧЕЗ България“ Петър Баран подписа Меморандум за дългосрочно сътрудничество с общините от Област Ловеч и представи пред местните власти инвестиционната програма на дружеството. Визитата е част от поредица от срещи на мениджмънта на ЧЕЗ с местните власти от общините в Западна България.

„В инвестиционните си намерения ЧЕЗ винаги е била водена от една основна цел – подобряване на услугите за нашите над 2 млн. клиенти. Ако съоръженията по мрежата на компанията не бъдат обновени своевременно, това може да доведе до зачестяване на авариите и да създаде допълнителни неудобства на гражданите и за бизнеса. Надяваме се с подкрепата на местните власти и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да можем да осигурим на нашите клиенти услуга с най-високо европейско качество”, каза Петър Баран.

През последните 7 години ЧЕЗ е инвестирала 17,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Ловешка област. През 2012 г. компанията планира да вложи 2,65млн. лева за повишаване на качеството и сигурността на захранването в областта. Сред по-големите проекти, които ще бъдат реализирани, са изграждане на нов трафопост с кабелни линии средно и ниско напрежение в град Троян и подмяна на стари кабели 20 киловолта в град Ловеч.

На дискусията, която се проведе в областната управа на град Ловеч, присъстваха Областният управител инж. Ваня Събчева и кметове и заместник-кметове на общините Априлци, Летница, Ловеч, Луковит, Тетевен, Троян, Угърчин и Ябланица. От страна на ЧЕЗ освен Главният оперативен директор на „ЧЕЗ България” - Петър Баран, участваха още Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България” и Цветомир Ралчев - Директор "Управление на дружеството" на „ЧЕЗ Разпределение България".

Пресцентър на ЧЕЗ България

тел. 02/ 8958 369;

моб. 0884498636;

е-mail: communications@cez.bg