ЧЕЗ призовава всички свои клиенти да се присъединят към инициативата "Часът на Земята 2012"

Начало » Новини » Новини » ЧЕЗ призовава всички свои клиенти да се присъединят към...

29. 3. 2012

Дружеството ще изключи осветлението на своите сгради на територията на София

“Присъединете се към инициативата „Часът на Земята” -  на 31-ви март, 2012 година, в 20:30 ч. изгасете осветлението за един час!” призова клиентите Регионалният мениджър на ЧЕЗ Петър Докладал. Компанията ще подкрепи инициативата на международната природозащитна организация WWF за четвърта поредна година и като изключи осветлението на своите сгради на територията на София. ЧЕЗ ще предостави на WWF и статистически данни за консумацията на електроенергия по време на „Часът на Земята 2012“.

Миналата година дружеството отчете намаление на потреблението на електроенергия в столицата с 44 мегавата спрямо натоварването преди и след часа на инициативата. Тогава спестената консумация се равняваше на 735 хиляди стандартни електрически крушки по 60 вата.

”Часът на Земята” ни кара да се замислим за влиянието ни върху екологичното равновесие. Като пилеем електроенергията задълбочаваме климатичната промяна, която е един от най-наболелите екологични проблеми. Когато използваме електроенергията разумно не само спестяваме пари от сметките си за електричество, но и помагаме за устойчивото отношение към природата”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Участието на ЧЕЗ в „Часът на Земята” е част от дългосрочната стратегия на дружеството за енергийна ефективност. Тя цели да информира клиентите за необходимостта от разумно потребление на електроенергията. Кампанията „Часът на Земята” е една от най-мащабните акции, които насочват общественото внимание към проблема с глобалното затопляне. Тази година 26 български града ще угасят фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради за 1 час в знак на съпричастност с инициативата. София също е сред градовете, потвърдили участие.

Пресцентър на ЧЕЗ България

Нагоре
Menu:
Търси:

Choose your language: English

главно мореплаване:

  • Обадете ни се0700 10 010денонощна информационна линия
  • (02) 8959 667факс
  • Пишете ни

Проверете сметката
си за електроенергия!

Проверка

Как да проверим реална
ли е сметката ни за ток?

Брошура