ЧЕЗ България и Столична община обсъдиха възможностите за инвестиции в електроразпределителната инфраструктура на София

Компанията направи дарение от  6 000 лева за софийската детска градина „Алиса“

Възможностите за инвестиции през следващата година и състоянието на електроразпределителната инфраструктура в София обсъдиха на среща, проведена на 22 февруари, представители на Столична община и ръководството на ЧЕЗ.

На срещата присъстваха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, зам.-кметът Ирина Савина и главният архитект Петър Диков. От страна на ЧЕЗ участие взеха регионалният мениджър за България Петър Докладал, главният оперативен директор Петър Баран и изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение България Стефан Апостолов. Разгледани бяха възможностите за сътрудничество за изграждането на повече енергоефективни съоръжения в София, за саниране и модернизация на детски градини и за подновяване на електромерните табла на територията на столицата.

„Настояваме за инвестиции в инфраструктурата на София с цел подобряване на качеството на услугите, намаляване на риска от аварии и превръщането й в един модерен и устойчив град. Енергийната ефективност е приоритет за общината – тя вече започна да инвестира в енергоспестяващи мерки на собствените си сгради, всички 45 нови детски градини отговарят на изискванията за енергийна ефективност, а след седмици започва работата и по повишаване на енергийна ефективност в девет столични училища”, каза Йорданка Фандъкова - кмет на София.

"Като отговорна компания ЧЕЗ се стреми да предоставя най-високо качество на услугите за своите клиенти и в същото време да създава благоприятни условия за развитието на столицата. Ще продължим сътрудничеството си със Столична община за подобряване на качеството и сигурността на електрозахранването на София“, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Срещата беше продължение на състоялата се на 21 февруари кръгла маса „Критичната енергийна инфраструктура на София – състояние и възможности за развитие”. Участниците в нея се обединиха около идеята, че проблемите на енергийната инфраструктура в столицататрябва да се обсъждат в духа на сътрудничество и с ясна визия за бъдещето, а мерките да се вземат изпреварващо, преди да е станало късно.

Представителите на ЧЕЗ връчиха официално на Столична община дарение на стойност 6 000 лева за обзавеждане на детска градина "Алиса" в квартал Банишора.

 Пресцентър на ЧЕЗ България

Йорданка Фандъкова - Кмет на София и Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България на срещата в Столична община.