Пожар в трафопост остави без ток 2 100 клиенти на ЧЕЗ в Перник

Аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение продължават работа по отстраняването на аварията

Пожар в трафопост остави без ток 2 100 абонати на ЧЕЗ в централната градска част на гр. Перник. От аварията са засегнати и районите на ул. „Брегалница“, Градски универсален магазин и всички стопански и битови абонати в района, както и част от пл. „Кракра Пернишки“.

„Причините за пожара все още се разследват, но най-вероятно е предизвикан от самонастанили се в подземната част на трафопоста клошари. За щастие в случая няма пострадали хора, но са причинени сериозни щети и неудобства за нашите клиенти. Благодарим за оказаното ни пълно съдействие от служителите на „Пожарна и аварийна безопасност” към РДВР Перник и специалистите от ОД „МВР” Перник. Правим всичко за да възстановим електрозахранването в центъра на града“, каза Божидар Гатев – Директор „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

Електрозахранването в засегнатите райони е било изключено от диспечерите на ЧЕЗ Разпределение в 02.22 ч. тази нощ след постъпил сигнал от пожарната служба в града. В резултат на пожара са изгорели всички кабели ниско напрежение и един кабел средно напрежение в трафопоста. Веднага след потушаването на огъня аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение са започнали да подменят изгорелите части от кабелите. Работата по отстраняване на аварията продължава и в момента.

Клиентите на компанията могат да получат повече информация на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Пресцентър на ЧЕЗ България