12.00 ч. Броят на абонатите на ЧЕЗ без електричество е сведен до 30 хил.

Изключително тежка е метеорологичната обстановка в Западна България.  450 екипа на ЧЕЗ се борят с трудните условия и поетапно възстановяват електрозахранването на засегнатите абонати. Към 12 ч. броят на клиентите на компанията без електричество беше сведен до 30 хил. Преустановени са всички планови ремонти и профилактики. Всички ресурси са ангажирани за овладяване на критичната ситуация.

 „Имаме тенденция за намаление на потребителите без електрозахранване. Официално сме информирали всички общини за тежката обстановка и на повечето места имаме тяхното съдействие. За съжаление, обаче, не навсякъде е създадена организация по почистване. Молим общините да откликнат на нашето послание и да съдействат максимално бързо, за да имаме условия за по-бърза реакция”, каза  Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ ще продължава да информира за актуалната обстановка на своята територия. Повече информация клиентите могат да получат и на денонощната информационна линия  0700 10 010.