10.00 ч. Екипите на ЧЕЗ работят неуморно за възстановяване на захранването в Западна България

Всички аварийни екипи на ЧЕЗ полагат неимоверни усилия за възстановяване на електрозахранването в Западна България. Към 8.30 ч. тази сутрин 91 хил. клиенти на компанията бяха без електричество заради тежката метеорологична обстановка – обилният сняг и силният вятър събориха дървета и скъсаха електропроводи. Най-засегнати са районите на Ловеч, Плевен, Видин и София област.

“Обстановката е динамична и непрекъснато се променя. Работим в сътрудничество с местните власти и населението в засегнатите райони и правим всичко по силите си да нормализираме ситуацията. Възстановяването на електрозахранването за нашите клиенти е приоритет от първостепенно значение за нас. Нашите служители няма да прекратят работата си дори за миг, докато не отстраним и последната авария”, каза Божидар Гатев - Директор ”Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ припомня, че клиентите могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010 (на цената на един градски разговор). В случай на промяна в актуалната обстановка компанията ще подава своевременно информация за състоянието на електроразпределителната мрежа.

Пресцентър на ЧЕЗ България