ЧЕЗ инвестира 837 хил. лв. в мрежата на Западна България през януари

Компанията ще вложи 230 хил. лева в дейности, свързани с присъединяване на нови клиенти

ЧЕЗ планира да инвестира 837 хил. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през януари. От тях компанията ще вложи 230 хил. лева в реализиране на договори и становища за присъединяване на нови клиенти.

Най-голям обем от средствата, планирани за първия месец на 2012 г., ще бъдат насочени към електроразпределителен район Плевен – 358 хил. лева, в София-област ще бъдат вложени 310 хил. лева, а за района на София-град са планирани 169 хил. лева. Сред ключовите обекти за януари е изграждането на трафопост в гр. Вършец, за което са предвидени 200 хил. лева.

„Инвестициите, които правим, са водени от една основа и най-важна цел – да повишаваме непрекъснато сигурността и качеството на услугите, които предлагаме на нашите над 2 млн. клиенти. Средствата, които можем да отделим обаче, зависят от одобрения от регулатора инвестиционен обем. Надяваме се тази година да имаме възможност да инвестираме повече за подобряването на електрозахранването в Западна България”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Пресцентър на ЧЕЗ България