ЧЕЗ организира втори турнир по хокей на лед за деца

В инициативата ще вземат участие над 100 деца от училища и детски градини в град София

ЧЕЗ България, съвместно с Национална спортна академия  и Българската федерация по хокей на лед, организира за втори път тази година детски хокеен „Турнир за купата на ЧЕЗ“. В инициативата ще се включат над 100 деца до 10-годишна възраст от училища и детски градини в столицата. Състезанието ще се проведе на 18 декември (неделя) в Зимния дворец на спорта в София.  

В надпреварата ще участват общо шест отбора – ХК „НСА”, „Червена звезда”, „Левски София“, „Славия“, „СК Левски“ и ЦСК. На всеки от тях ще бъдат връчени купа и медал, а допълнително ще бъде избран и най-добър състезател. Предвидени са награди и за най-бърз играч и най- добър вратар.

Хокейният турнир за  децата ще премине под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта - Свилен Нейков. Официални гости на събитието ще бъдат и Димитър Дилчев - кмет на район „Студентски“, както и представители на Министерството на образованието, младежта и науката. От страна на ЧЕЗ ще присъстват Петър Докладал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България и Марцел Митошинка - финансов директор на „ЧЕЗ България” ЕАД.

„Като един от най-големите чужди инвеститори в България, за нас е изключително важно да бъдем социално отговорни и да допринасяме за развитието на местните общности и особено на техните най-малки представители. Ще продължаваме да подкрепяме такива инициативи, както и спорта от ранна детска възраст. Имаме желание да да инвестираме във възпитанието и здравето на децата, за да вървим към едно по-добро бъдеще“, каза Петър Докладал.

През февруари тази година ЧЕЗ стана официален спонсор на турнира по хокей на лед за деца до 10-годишна възраст  „Крос айс”. Тогава в надпреварата взеха участие общо 8 отбора от детски градини и училища в София.

Пресцентър на ЧЕЗ България