ЧЕЗ инвестира 1,5 млн. лв в електроразпределителната мрежа на Западна България през декември

Компанията планира да вложи над 754 хил. лева  в присъединяване на нови абонати и  изнасяне на електромерни таблана територията на София

„ЧЕЗ Разпределение България” ще инвестира близо 1,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през декември. От тях 754 хил. лева ще бъдат вложени в присъединяване на нови абонати, полагане на нови кабели и изнасяне на електромерни табла на територията на град София. През този месец компанията планира да завърши и втория етап от подмяната на увредени при посегателства кабели от подстанция „Витоша” в столицата.

Половината  планирани средства (731 хил. лева) са предвидени за останалите области в Западна България. Сред ключовите проекти е изграждането на нов трафопост с кабели средно и ниско напрежение , реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на 96 броя електромерни таблав община Плевен. Стойността на инвестицията се равнява на 300 хил. лева.

„Стараем се да осигурим най-високо качеството на услугите, които предлагаме на клиентите си. Затова инвестираме максимално в рамките на одобрените ни от държавния регулатор инвестиции. Удовлетвореността на нашите клиенти винаги е била и остава наш най-важен приоритет“, каза Петър Докладал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От началото на регулаторния период през 2008 г. до края на 2010 г., ЧЕЗ е вложила общо 223 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България.

Пресцентър на ЧЕЗ България