ЧЕЗ подобрява сигурността на захранването на шест столични квартала

Инвестицията в проекта е на стойност 150 хил. лв.

„ЧЕЗ Разпределение България“ подготвя ремонтни дейности с цел подобряване на качеството и сигурността на захранването за столичните квартали „Витоша“, „Хладилника“, „Лозенец“, „Кръстова вада“, “Драгалевци“ и „Киноцентъра“, захранвани от подстанция „Пионер“.

Подстанция „Пионер” е изградена преди 15 години и досега е била захранвана едностранно. Преминаването й към двустранно захранване се налага заради бързото развитие на района през последните години и необходимостта от присъединяване на нови абонати. Инвестицията в проекта е на стойност 150 хил. лева. С извършването на ремонтните дейности ще бъде повишена сигурността на електроподаването за близо 25 000 домакинства и бизнес клиенти в тази част на София.

Заради извършваните ремонтни дейности временно ще бъде преустановено електрозахранването в района за периода от 02:00 до 04:30 часа на 3 декември (събота).

„През последните години тази част на София претърпя чувствително разрастване и развитие. Това налага предприемането на мерки за удовлетвоярване на повишените потребности на района и повишаване на сигурността на захранването за живеещите и работещите тук. Благодарение на планираните ремонтни дейности клиентите ни ще посрещнат наближаващите  празници и новата година със значително подобрено електрозахранване“, каза Божидар Гатев - директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Пресцентър на ЧЕЗ България