С нова възлова станция в Бистрица ЧЕЗ подобрява захранването в югоизточната част на София

Изграждането на обекта ще започне в средата на 2012 г. и ще приключи в началото на 2013 г., подготвителните дейности вече са в ход

С изграждането на нова възлова станция в Бистрица „ЧЕЗ Разпределение България“ ще подобри електрозахранването за жителите на кварталите Бистрица, Железница, Кокаляне, Панчарево и Симеоново. Изграждането на обекта ще започне в средата на 2012 г. и ще приключи в началото на 2013 г. Подготвителните дейности вече са в ход. Стойността на проекта е 400 хил. лева.  

Бетоновата комплектна възлова станция ще бъде снабдена със система за телемеханично управление, което ще улесни локализирането и отстраняването на аварии. Новата възлова станция ще подобри сигурността на захранването за живеещите в югоизточната част на столицата и ще сведе до минимум непланираните прекъсвания в района.

Проектът бе представен пред жителите на Бистрица на 17 октомври (понеделник) в присъствието на кмета на район Панчарево Светослав Митрев и кмета на Бистрица Николай Гюров.

“Удовлетворен съм от факта, че съвместните ни усилия с ЧЕЗ съвсем скоро ще бъдат реализирани с изграждането на възлова подстанция Бистрица“, каза кметът на Район Панчарево Светослав Митрев.

 „Работим усилено, за да постигнем максимално добри резултати и да подобрим сигурността на електрозахранването на територията на Западна България. Стараем се да бъдем гъвкави в рамките на одобрената ни инвестиционна програма, да разрешаваме в оптимални срокове казусите, които не търпят отлагане“, каза Алеш Дамм - председател на Управителния съвет на „ЧЕЗ Разпределение България”.

Освен изграждането на възлова станция през 2012 г. ЧЕЗ предвижда и подмяната на кабел 20kV между два от ключовите трафопостове в Бистрица. Планираните инвестиции за Район Панчарево през следващата година са в размер на общо 450 хил. лева. За периода 2006 – 2011 г. ЧЕЗ е инвестирала близо 2 млн. лева в реконструкция и рехабилитация на енергийни съоръжения в района. Инвестициите на компанията общо за Столична община възлизат на 212.668 млн. лева.

Пресцентър на ЧЕЗ България