ЧЕЗ и Столична община реновираха съвместно втора детска градина в София

След ремонта ЦДГ № 45 „Алиса” ще потребява с 30% по-малко топло- и електроенергия годишно

 

ЧЕЗ и Столична община (СО) приключиха успешно втори съвместен проект за реновиране на детска градина в София. След ремонта потреблението на топло- и електроенергия на обновената ЦДГ №45 „Алиса” ще намалее с 30%, или над 73 мегаватчаса на година, равнозначни на средногодишното потребление на над 400 перални. Същевременно ще намалеят и изпуснатите в атмосферата въглеродни емсии с над 23 тона годишно. Средствата за извършения ремонт, които възлизат на 70 хил. лева, са дарение от ЧЕЗ.

 Реновирането на детска градина „Алиса” е втори подобен съвместен проект на ЧЕЗ и общината за последните 12 месеца. Като партньор на СО, през септември 2010 г., ЧЕЗ инвестира 41 хил. лева в привеждането в енергиен клас А на детска градина „Слънчогледи” в столичния квартал „Слатина”.

„Този проект може да бъде определен като инвестиция в бъдещето. Защото бъдещето – това са нашите деца, за които с обновяването на градината осигуряваме по-добра среда. Бъдещето е и в енергийната ефективност. Ние трябва да се научим да подхождаме рационално към ресурсите, с които разполагаме днес, за да сме уверени в уюта на утрешния ден. ЧЕЗ е дългосрочно ангажирана с идеите на енергийната ефективност и грижата за околната среда. Щастлив съм, че при изпълнението на подобни проекти си сътрудничим с местните власти и институциите”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През 2009 г. ЧЕЗ проведе акция съвместно с най-големите вериги магазини за електроуреди за популяризиране на продуктите с по-висок енергиен клас, а накорпоративния сайт www.cez.bg бе създадена информационна страница за енергийната ефективност. Към нея, за да улесни своите клиенти, компанията разработи специален калкулатор за самостоятелно изчисление на потреблението на електроенергия. ЧЕЗ проведе и образователна кампания за насърчаване на енергийната ефективност в пет областни града под наслов: “По-малко енергия, повече светлина”.

Пресцентър на ЧЕЗ България