Обстановката в Северозападна България е нормализирана след денонощната работа на аварийните екипи на ЧЕЗ

Компанията работи в тясно сътрудничество с местните власти на засегнатите райони

В района на Кнежа се включиха допълнителни аварийни екипи – от Мездра, Враца и Козлодуй. Бедствената ситуация там е овладяна. В момента продължава оперативното отстраняване на малки, локални аварии в община Бяла Слатина – установени от компанията или по подадени сигнали на абонати. Работата няма да спре до възстановяване на захранването на всички клиенти.

„ Работим в тясно сътрудничество с местните власти в засегнатите райони. Ситуацията през последното денонощие беше доста напрегната, но с общи усилия и непрестанна работа успяхме да отстраним авариите. Въпреки тежките условия на работа, електрозахранването е възстановено почти навсякъде. Искам да изкажа своята благодарност на медиите за тяхната активна гражданска позиция и за всички подадени сигнали, на колегите от ЕСО, общините по места и всички, които се включиха в борбата с последствията от стихията” каза Божидар Гатев, директор дирекция „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията има готовност за реакция при допълнително подадени сигнали за липса на електрозахранване от абонати, посещаващи имотите си на територията на Северозападна България през почивните дни. Клиентите могат да се обръщат за информация или да сигнализират за аварии на горещата телефонна линия 0 700 10 010.

Пресцентър на ЧЕЗ България