Екипите на ЧЕЗ продължават работата за възстановяване на захранването в Северозападна България

Ръководството на ЧЕЗ Разпределение се срещна с представители на местните власти в засегнатите райони за анализ на ситуацията

Аварийните екипи на ЧЕЗ продължават усилията си за възстановяване на електрозахранването за потребителите в Северозападна България. Към 17 ч благодарение на ефективните съвместни действия на електроразпределителната компания и Електроенергийния системен оператор (ЕСО) броят на клиентите без електричество е сведен до 500. Все още е сложна обстановката в община Кнежа и Вълчедръм, където дейността по възстановаване на електричеството ще продължи до отстраняване на повредата. На засегнатите места са изпратени допълнителни аварийни екипи от Мездра и Враца.

Служителите на компанията работят без прекъсване от вечерта в сряда (20 юли), когато силната буря скъса проводници, събори стълбове и прекъсна електропроводи. Вследствие на ураганния вятър без електрозахранване останаха клиенти на компанията общините Кнежа, Долна Митрополия, Бяла Слатина, Медковец, Борован, Враца, Мездра, Оряхово, Перник, Белене и част от столичния квартал “Ботунец”. Представители на ръководството на ЧЕЗ Разпределение посетиха лично засегнатите райони и се срещнаха с кмета на община Вълчедръм за анализ на ситуацията.В пиковия момент скоростта на вятъра е била 27 метра в секунда.

“Възстановяването на електрозахранването за нашите клиенти е приоритет от първостепенно значение за нас. Нашите служители не са прекратявали работата си дори за миг, надяваме се да успеем да отстраним оставащите аварии в най-скоро време”, каза Божидар Гатев, директор дирекция ”Експлоатация и поддържане”.

По първоначални оценки щетите, нанесени от бурята на електроразпределителната мрежа в Западна България, надхвърлят 70 хил. лева.

Пресцентър на ЧЕЗ България