Екипите на ЧЕЗ работят денонощно за възстановяване на захранването в Северозападна България

Над 28 хиляди клиенти на компанията останаха без електричество в сряда вечер вследствие на силната буря. До момента е възстановено захранването на 23 хил. домакинства

40 аварийни екипа на ЧЕЗ с тежка механизация са работили цяла нощ и продължават работа и в момента за възстановяване на захранването на жителите на Северозападна България.

Силната буря вечерта в сряда (20 юли) скъса проводници, събори стълбове и прекъсна електропроводи, вследствие на което над 28 хиляди клиенти на компанията в общините Кнежа, Долна Митрополия, Бяла Слатина, Медковец, Борован, Враца, Мездра, Оряхово, Перник, Белене и част от столичния квартал “Ботунец” останаха без електричество. В пиковия момент скоростта на вятъра е била 24 метра в секунда.

Благодарение на съвместната работа на служителите на ЧЕЗ и Електроенергийния системен оператор (ЕСО) до сутринта е възстановено захранването за повече от 23 хил. домакинства. Към 11 ч. в четвъртък (21 юли) без електроподаване са около 4 700  клиенти на ЧЕЗ в общините Кнежа, Брусарци и Вълчедръм. Аварийните екипи продължават работа по отстраняване на повредите. Представители на висшето ръководство на ЧЕЗ са на място, за да преценят обстановката и да следят работата на екипите. Към момента щетите, нанесени от бурята на електроразпределителната мрежа в Западна България, се оценяват на над 70 хил. лева.

 

Пресцентър на ЧЕЗ България