ЧЕЗ спира плановите ремонти по време на кандидатстудентските изпити

ЧЕЗ СПИРА ПЛАНОВИТЕ РЕМОНТИ ПО ВРЕМЕ НА КАНДИДАТСТУДЕНТСКИТЕ ИЗПИТИ

Компанията ще работи при повишена аварийна готовност до края на изпитната кампания

ЧЕЗ прекратява плановите превключвания и планираните ремонти по съоръжения, захранващи висши учебни заведения на територията на Западна България. Целта е да бъде повишена сигурността на снабдяването с електроенергия по време на кандидатстудентските изпити. Започналите вече ремонти ще бъдат временно прекъснати до края на изпитната кампания в съответните учебни заведения. При евентуална авария ЧЕЗ приоритетно ще възстановява електрозахранването на висшите училища.  

„Знаем колко голямо е напрежението за всички участници в кандидатстудентската кампания – както за изпитваните и техните семейства, така и за изпитващите. Желанието ни е, в рамките на възможностите си, да сведем до минимум риска от създаване на неудобства”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Плановите дейности по съоръженията са съобразени с провеждането на приемните изпити в общо 26 висши и полувисши училища на обслужваната от ЧЕЗ територия. По традиция компанията предприема извънредни мерки за по-сигурно електрозахранване по време на изпитните кампании.

PR and Communication