ЧЕЗ инвестира над 800 хил. лева на територията на Западна България през юни

Компанията започва ремонт на силов трансформатор в подстанция „Фестивална“ в столицата на стойност 240 хил. лева

ЧЕЗ инвестира  805 хил. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроразпределителната мрежа на Западна България през юни. Близо половината от инвестициите, 388 хил. лева, са предназначени за подобряване на електрозахранването в София. От тях приблизително 240 хил. лева ще бъдат отделени за ремонт на силов трансформатор в столичната подстанция "Фестивална".

През юни започва и реконструкция на възлова станция "Хисаря"20 кV в гр. Ловеч на стойност близо 100 хил. лева. Други 132 хил. лева са отделени за подобряване на качеството и сигурността на доставките на територията на Благоевградска област.

„Най-голямото предизвикателство за компанията ни е да постигнем в максимално кратки срокове европейски стандарти на услугите, които предоставяме, за да получават клиентите ни качеството, което заслужават. Инвестираме в рамките на одобрената от ДКЕВР инвестиционна програма. За съжаление тези инвестиции са недостатъчни, за да реализираме всички наложителни проекти. Но дори и с ограничен ресурс ние продължаваме да правим всичко възможно, за да предоставим на клиентите си качествено и сигурно захранване“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км. и се грижи за захранването на повече от 2 млн. клиенти. От стъпването си на българския пазар компанията е вложила 450 млн. лева в електроенергийната инфраструктура на Западна България.

PR